360 graders utsikt fra Høgnipa

Da er det endelig klart for en ny tur her på RingTur.no. Denne gangen går turen til en veldig flott fjelltopp som heter Høgnipa. Toppen befinner seg helt på grensen til Krødsherad kommune. Turen er en kort tur, 4 km opp og 4 km ned. Så etter 8 km er du ved utgangspunktet ved flotte Bergsjø igjen.

For å komme deg til Bergsjø hvor turen har utgangspunkt, kjører du forbi Sokna mot Noresund og tar av inn til Havikskogen. Du kan se mer detaljert beskrivelse her på Gule Sider: VEIBESKRIVELSE

Turen begynner flott. Allerede etter kun noen få meter og før bakkene har begynt, møter man et vakkert og eventyrlig fossefall. Man fortsetter oppover langs en hogstvei. Man følger denne hogstveien i ca. 1,4 km til man kommer inn på grusveien som tar deg opp til den flotte Rishovdseteren. Når man kommer opp dit, følger man hogstveien som går opp til høyre på tunet. Denne hogstveien følger man til man har gått 2,8 km. Da går den over til å bli en sti. Og etter å ha fulgt stien i drøye 100 meter, kommer man til et stikryss. Da tar man av til høyre og følger denne stien opp til toppen som du når etter å ha gått i 3,8 km.

På toppen får man en utrolig flott opplevelse med 360 graders utsikt. Det er mange flotte steder rundt toppen til hengekøyer og telt.

17. juni 2020 19:31
  • Distance Instructions
Label
  • Distanse 4 km
  • Tid 54 min
  • Fart 4.0 km/h
  • Laveste høyde 220 m
  • Max Høyde 644 m
  • Høydemeter 447 m
  • Descent 23 m