Tur til Oppenborgene

Dette er en flott liten tur på 2 km med utgangspunkt fra Danseplassen på Kilemoen. Turen går oppom Oppenborgene som er gamle bygdeborger. En veldig spennende tur. Ønsker du en litt lengre tur, så kan du gå opp Rådyrstien som har vært med på «Ti på Topp» her på Ringerike tidligere. Da blir runden ca 5 km. (se kart under)

 

Oppenborgen består av to bygdeborger som ble bygget i folkevandringstiden. Det vil si i tidsperioden årene 400-600. Disse borgene ble antagelig bygget av de som holdt til på gården Ve som ligger noen kilometer unna. Den første bygdeborgen man kommer til, kalles «Ormekula». Den kommer du til etter ca. 500. Det vil si på toppen av den første bakken man kommer til.

 

Etter «Ormkula» fortsetter man ca 100 meter før man krysser over til neste høydedrag som man skal følge nedover. Her vil man komme til «Slottsberget», før man kommer ned til veien og følger den tilbake til utgangspunktet igjen.

 

Les mer om bygdeborgene her:
https://no.wikipedia.org/wiki/Oppenborgen

 

(1)

Oppenborgene

 • Distanse 2 km
 • Tid 29 min
 • Fart 4.0 km/h
 • Laveste høyde 211 m
 • Max Høyde 243 m
 • Høydemeter 47 m
 • Descent 48 m
2. mai 2021 07:46
Admin

 

(1)

Oppenborgene med Rådyrstien

 • Distanse 5 km
 • Tid 29 min
 • Fart 4.0 km/h
 • Laveste høyde 175 m
 • Max Høyde 262 m
 • Høydemeter 137 m
 • Descent 137 m
2. mai 2021 07:47
Admin

 

Se turene på Komoot:

Ønsker du en litt lengre tur, kan du ta med deg Rådyrstien i tillegg, da blir turen rett i underkant av 5 kilometer.